informatii

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

DIETE

Exemplu de meniu zilnic pentru cei cu ficat gras Este recomanat sa variati totusi alimentele de la o zi la alta: Micul dejun • un iaurt; • Branza cu salata din legume neacide (ardei, frunze de salata verde, mazare, fasole, castravete, radacinoase rase – fara varza, ceapa sau rosie care sunt legume acide si nu se consuma pe stomacul gol dimineata) • Piept de pui cu legume • Peste cu legume • Icre si alte preparate marine cu legume • Un bol mic de cereale integrale cu lapte sau iaurt ori fresh de fructe neacide. Gustare • Un bol mic de salata de fructe (proaspete, sa nu contina fructe din compot) • Salata de legume crude cu sau fara branza; • Cateva fructe crude sau legume crude ca atare; • Un iaurt Pranz • O bucata de carne la gratar (este preferabil sa nu depaseasca volumul unei palme) din pui sau peste cu salata de legume crude • Un bol mare de salata cu legume crude, ou, piept de pui taiat cuburi; • O salata mare cu ton sau alte preparate din peste • O salata mare din fructe de mare • O portie mare de supa/ciorba care este de preferat sa contina carne; Gustare • Identic cu gustarea de dimineata. Cina • O supa/ciorba – de preferabil fara carne (si fara ulei!); • O garnitura de legume fierte sau la cuptor (portie mare) ori frigarui de legume cu ciuperci; • O salata mare cu branza Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu