sâmbătă, 12 ianuarie 2013
DIETE
Exemplu de meniu zilnic pentru cei cu ficat gras
Este recomanat sa variati totusi alimentele de la o zi la alta:
Micul dejun
• un iaurt;
• Branza cu salata din legume neacide (ardei, frunze de salata verde, mazare, fasole, castravete, radacinoase rase – fara varza, ceapa sau rosie care sunt legume acide si nu se consuma pe stomacul gol dimineata)
• Piept de pui cu legume
• Peste cu legume
• Icre si alte preparate marine cu legume
• Un bol mic de cereale integrale cu lapte sau iaurt ori fresh de fructe neacide.
Gustare
• Un bol mic de salata de fructe (proaspete, sa nu contina fructe din compot)
• Salata de legume crude cu sau fara branza;
• Cateva fructe crude sau legume crude ca atare;
• Un iaurt
Pranz
• O bucata de carne la gratar (este preferabil sa nu depaseasca volumul unei palme) din pui sau peste cu salata de legume crude
• Un bol mare de salata cu legume crude, ou, piept de pui taiat cuburi;
• O salata mare cu ton sau alte preparate din peste
• O salata mare din fructe de mare
• O portie mare de supa/ciorba care este de preferat sa contina carne;
Gustare
• Identic cu gustarea de dimineata.
Cina
• O supa/ciorba – de preferabil fara carne (si fara ulei!);
• O garnitura de legume fierte sau la cuptor (portie mare) ori frigarui de legume cu ciuperci;
• O salata mare cu branza
Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu