informatii

miercuri, 29 septembrie 2010

vampirism emotional

Vampirismul emotional: Unii oameni nu se satura de sange. Altii nu se satura sa sufere...

In opinia psihologului Albert J. Bernstein, exista 5 tipuri de vampiri emotionali ale caror caracteristici corespund anumitor tulburari de personalitate: vampirii antisociali, vampirii histrionici, vampirii narcisisti, vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv, vampirii paranoici.
Un zambet atrage un alt zambet. O vorba buna da nastere unei alte vorbe bun. Un gand pozitiv genereaza alte ganduri pozitive. Gandurile pozitive ne determina sa fim mai buni, mai veseli, mai plini de viata, mai umani. Sentimentele pozitive atrag sentimentele pozitive la randul lor. Legea atractiei functioneaza de minune si in relatiile interumane. Fondul emotional trebuie sustinut, hranit intr-un mod sanatos, incurajat sa traiasca si sa se dezvolte.
Vampirii emotionali, oameni in sange si oase care se hranesc cu sentimentele si energia pozitiva a celor in jur
Suntem tentati sa gravitam in jurul persoanelor pozitive, calde, care ne incarca cu energie pozitiva si caldura. De ce? Avem nevoie de energie pozitiva si de optimism ca de aer. Avem nevoie de ele pentru a ne mentine pe linia de supravietuire din punct de vedere emotional. Dar nu totul se deruleaza intotdeauna conform scenariului binelui. Nu suntem inconjurati doar de oameni frumosi, luminosi si senini, oameni care ar face tot ce le sta in putere ca sa te faca sa te simti fericita si bine dispusa.In peisaj apar vampirii emotionali, personaje intunecate si la fel de reale ca si primele…. Imposibil sa nu fi avut de-a face in toata viata ta cu un vampir emotional. Il poti regasi chiar in cadrul familiei, printre cei dragi, printre prieteni, printre colegii de birou, printre sefii care ti-au facut zile fripte. Este periculos, toxic si incarcat din cap pana in picioare cu energie negativa.
Ai intalnit in preajma ta un tip vesnic deprimat pentru care viata pare o corvoada si o batalie zilnica cu sinele. Ai intalnit un individ care joaca mereu rolul neajutoratului sau se autovictimizeaza pentru a obtine ceea ce vrea de la tine. Ai intalnit un sef pentru care indiferent de ceea ce ai face nu vei fi niciodata suficient de bun. Ai intalnit cu siguranta o persoana setata pe criticat si pe evidentierea partilor negative a unei persoane, un partener pe care nu te poti baza niciodata, o ruda vesnic in cautatea locului de munca ideal, un coleg certaret si agresiv, un parinte suprasolicitant si manipulativ, etc. Ce s-a ales de energia ta pozitiva in preajma acestei persoane toxice? Ai lasat-o sa-ti distruga buna ta dispozitie emotionala? Ai venit la locul de munca bine-dispus si fericit si in urma interactiunii cu acea persoana te-ai intors seara deprimat, iritat, lipsit de vlaga si de energie? I-ai permis sa te atace si sa-ti fure din energie. Trebuie sa inveti sa te protejezi impotriva acestor tipuri de atacuri emotionale!
Vampirii emotionali nu sunt doar enervanti si obositori,ci pot fi incredibil de atragatori. Au mereu un ceva in plus fata de ceilalti oameni, ceva care te atrage ca un magnet in jurul lor. Au harul de a-ti intra pe sub piele si de a te stoarce de energia pozitiva. Te atrag poate tocmai din cauza ca sunt ALTFEL decat ceilalti. SUNT mai seducatori, mai fermecatori, mai siguri pe ei, mai deosebiti, mai speciali, mai talentati. Asta pana cand ajungi sa-i cunosti cu adevarat… Pe buna dreptate, un alt psiholog american Brett Blumenthal ii numea “mancatori de viata”. Obisnuiesc sa traiasca pe masura ce iti consuma tie viata.
Pe masura ce energia ta pozitiva scade si devii iritat, stresat, furios, ba chiar le imprumuti din deprimarea si starea lor negativa, energia si tonusul lor cresc. Pe masura ce reusesc sa scoata la iveala aspectele negative ale personalitatii tale, ei devin mai puternici si mai increzatori in ei insisi. Este dificil, daca nu aproape imposibil, sa-i contaminezi tu cu energia pozitiva. In schimb, energia lor negativa este atat de puternica incat te pot transforma intr-o persoana care sa le semene ca structura si personalitate. Aflat prea mult in preajma unui vampir emotional, un optimist poate deveni pesimist, o persoana joviala.. una deprimata si posomorata.
Pentru a te ademeni, se pot transforma cu usurinta in ceea ce vrei tu sa vezi de la ei. Chiar daca vor sa demonstreze contrariul, stiu bine ceea ce vor. Isi joaca rolul atat de bine incat ajunga sa creada ca sunt personajul pe care il interpreteaza. Poate ca nu au o structura strict negativista, insa sunt imaturi si de multe ori ajung sa creada ca nevoile lor sunt deasupra nevoilor tuturor celorlalti. Se considera niste defavorizati ai soartei si victime ale neprevazutului care parvine prin ceilalti din jur. SUNT PERICULOSI! Dorind sa-si implineasca propriile nevoi egoiste ajung sa se foloseasca sau sa le treaca cu vederea pe ale tale. Vampirii emotionali provoaca reactii puternice si imediate, atat de natura pozitiva cat si de natura negativa. La nivel fizic, corpul poate emite anumite semnale precum dureri de cap, senzatia de disconfort sau iritare atunci cand te afli in prezenta unor astfel de oameni dificili. Reactiile psihice nu apar neaparat imediat, insa vor fi si ele evidente pe masura ce vei petrece mai mult timp in preajma acestor oameni.
De asemenea, actiunile distructive ale vampirilor emotionali si incercarile de a-i discredita pe ceilalti si a le scoate in evidenta greselile si defectele nu sunt decat incercari ale acestora de a se simti mai bine cu privire la propria persoana, la propriile greseli si defecte. Comportamentul vampirilor emotionali este in repetate randuri o incercare de a-si ascunde temerile si nesiguranta. Acest comportament fura celorlalti din vitalitate si din entuziasm.
Vampirii nu se pot vedea in oglinda...
 “Vampirii nu se pot vedea in oglinda”, spune Albert J. Bernstein, profesor doctor si psiholog, specializat in consilierea si rezolvarea problemelor relationale din familie sau de la locul de munca. Faimosul psiholog este autorul cartii “Vampirii energetic. Invata cum sa traiesti cu semenii care te secatuiesc de energie”. Adesea, vampirii emotionali nu sunt constienti de ceea ce sunt cu adevarat. Adeseori, personalitatea vampirului emotional este influentata de un dezechilibru chimic, famile destramata sau disfunctionale, o stima de sine exagerat de scazuta sau chiar abuzuri psihice sau fizice in copilarie, este de parere expertul.
Psihologul afirma de asemenea ca poti fi la randul tau un vampir emotional. “Nu te speria daca vezi un vampir chiar in interiorul tau. Multi dintre noi avem un mic vampir in interiorul nostru. Daca esti capabil sa il vezi, atunci exista speranta.”.
Conform viziunii psihologului Albert J. Bernstein, exista 5 tipuri de vampiri emotionali ale caror caracteristici corespund anumitor tulburari de personalitate. De asemenea, cartea psihologului porneste de la o distinctie clara: Atunci cand oamenii ajung sa se innebuneasca singuri, putem vorbi de o psihoza. Atunci cand ajung sa innebuneasca alti oameni avem de-a face cu tulburari de personalitate.
-Vampirii antisociali – nu sunt cei urasc sau evita societatea oamenilor, ci sunt cei care urasc plictiseala si ignora regulile sociale. Sociabili si iubind petrecerile inedite sunt dependenti de senzatii tari si periculoase (precum cele procurate de droguri, pariuri, sex, sporturi extreme) care le pun sangele si adrenalina in miscare. Ex de astfel de vampiri: rebelii fara o cauza precisa, teroristii – cei care detin iluzia grandorii si au inteles gresit conceptul de putere.
-Vampirii histrionici – sunt acele persoane care traiesc pentru a primi atentie si aprobare din partea celorlalti, avand in sange pasiunea pentru drama si pentru toate efectele negative pe care le implica aceasta. Cu acesti vampiri dramatici in preajma, totul pare un spectacol. “Rareori insa, ceea ce vezi este si ceea ce o sa primesti de la ei’, spune Bernstein. Acesti vampiri emotionali si-au construit un sistem melodramatic in jurul lor in care rolul principal le apartine. Pot fi actori falsi si seducatori puternici sau pot dezvolta un comportament pasiv-agresiv. Pentru a-si ascunde propriile defecte, incearca sa le faca pe plac celor din jur. Ca exemple de vampiri histrionici, psihologul enumera fanaticii religiosi, hartuitorii sexuali etc...
- Vampirii narcisisti – se refera la acea categorie de persoane care se proiecteaza pe ele insele in centrul universului celorlalti. Vampirii narcisisti au o parere foarte buna despre ei si se cred superiori celorlalti din toate punctele de vedere. Sunt egoisti, cu un ego imens – comparabil cu o gaura neagra ce absoarbe tot in jurul ei. Nu pot empatiza cu ceilalti si uneori pare ca le lipseste constiinta. Multi au calitati excelente pentru a deveni lideri, insa isi urmaresc propriul interes.
- Vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv – “Acesti vampiri sunt prea buni ca sa fie buni cu adevarat”, spune Bernstein. Sunt obsedati de adevarul lumii, insa uneori percep acest adevar in mod eronat. Sunt cei care preiau pe umerii lor cele mai ingrate responsabilitati si sarcini, insa sunt obsedati de ideea de siguranta si de control, manifestand o atentie excesiva si bolnavicioasa fata de detalii. Sunt perfectionisti, perceptivi si puristi. Nu isi doresc sa te raneasca si nu te ranesc din rautate sau intentionat, insa ar face orice pentru a-si apara lumile mici pe care si le construiesc. Simt nevoia obsesiva de a detine controlul asupra oamenilor si a situatiilor. Pot fi extrem de seducatori, insa ii vei recunoaste dupa felul suspicios si banuitor de a fi care te aduce rapid la extenuare. Pot fi parteneri gelosi, teoreticieni ai conspiratiei, etc.
-Vampirii paranoici – sunt acele persoane care percep lumea ca pe un “loc al conspiratiei”. Vampirii paranoici vad lucruri pe care ceilalti nu le pot vedea. Exista insa aceste lucruri cu adevarat?, se intreaba Bernstein. Acesti vampiri paranoici au misiunea de a se asigura ca noi, ceilalti, nu o luam pe un drum gresit.
“Vesnic in cautarea adevarurilor insesizabile, ii putem numi pe buna dreptate politistii lumii vampirilor. Acesti vampiri paranoici sunt moralisti. pot avea o gandire profunda, vizionara, dar te pot stoarce cu usurinta de toata energia ta pozitiva. ”. “Te vei simti in siguranta in lumea lor sigura pana cand devii la randul tau un suspect”, spune Bernstein. Un exemplu comun de astfel de vampire este partenerul gelos care, din gelozie, imprastie peste tot zvonuri bizare despre partenera sa.
Mai multe despre cele cinci tipuri de vampiri emotionali, poti afla accesand site-ul psihologului Albert J. Bernstein, dar si cartea "Emotional Vampires. Dealing with people who drain you dry". Despre metodele prin care te poti proteja impotriva acestor persoane toxice vom discuta intr-un articol viitor.
                                      Articol care il voi posta...

sâmbătă, 25 septembrie 2010

bani pe net

Bani pe net din clickuri - Cele mai bune site-uri PTC




Poti castiga bani pe net usor si rapid cu ajutorul site-urilor de tip PTC (Paid To Click).
Aceste tipuri de site se adreseaza la 2 tipuri de clienti: cei care vor sa-si faca reclama cu ajutorul lor platind pentru asta o anumita suma de bani si cei care vizionand aceste reclame (ads) vor castiga o parte din banii platiti de agentii de publicitate, prin fiecare click pe care il dau.


Asta inseamna ca tot ceea ce trebuie sa faci pentru a castiga bani este sa dai click pe reclame si sa le vizionezi (in medie aproximativ 30 de secunde), o joaca de copii, vei castiga bani mult mai multi daca vei avea cat mai multi "referrals" adica daca vei aduce cat mai multi prieteni care sa sa isi faca si ei un cont si sa dea click pe reclame (vei avea un link unic personalizat "referral link" pentru fiecare cont pe care il vei deschide, il gasesti in contul tau la "banners" sau "Promotional Tools "deobicei, si pe care il poti trimite prietenilor pentru a se inscrie si a castiga si ei bani la randul lor sau ii poti face reclama pe diferite site-uri, forum-uri, site-uri de anunturi si mica publicitate, site-uri de socializare etc, ).
Referalii sunt de 2 tipuri (vei fi platit la fel pentru fiecare dintre ei): "directi" sunt cei care isi fac cont de pe link-ul tau personalizat si referali "inchiriati" (rented) pe o anumita perioada de timp. Aceste 2 unelte iti vor multiplica considerabil veniturile.

Tot ce ai de facut este sa urmezi urmatorii pasi simpli:

1. Iti faci un cont gratuit la site-urile de mai jos (dureaza foarte putin inregistrarea si sunt unele dintre cele mai bune si apreciate site-uri PTC in ceea ce priveste seriozitatea si rapiditatea in procesarea platilor), iti alegi un username, o parola, treci datele tale de contact reale, o adresa de email de a ta reala, vei trece unde ti se cere si adresa ta de e-mail care iti corespunde contului de paypal sau alertpay (aceste 2 conturi virtuale sunt gratuite si vor fi conturile in care tu iti vei primi banii si pe care ii poti retrage ulterior intr-un cont al tau de card de tip VISA sau MASTERCARD pentru tranzactii online, nu e nici o problema daca nu ai un astfel de card in prezent, te poti inregistra la cele 2 conturi si fara el, il poti face pe parcurs la majoritatea bancilor din Romania, iti recomand VISA ELECTRON de la ING BANK.

[daca nu ai inca un cont de paypal si alertpay da click pe imaginile de mai jos pentru ati crea rapid cate unul gratis in cateva minute](va recomand atunci cand va deschideti cont sa alegeti varianta Premier pentru paypal si Personal Pro pentru alertpay deoarece au mai multe facilitati)
. Dupa inregistrare, unele site-uri iti vor trimite un email pe adresa ta cu un link pe care trebuie sa dai clik pentru activarea contului, la altele nu e nevoie de acest proces, apoi te loghezi in contul tau cu username-ul si parola aleasa, toti veti avea la inceput cont Standard pe orice site PTC, dupa care accesezi Surf Ads sau View Ads, dai click pe un anunt, dupa care dai click pe o bulinuta rosie, verde, etc, depinde de site sau urmezi instructiunile de pe site si va trebui sa stai in general 30 de secunde pe acea pagina pana se incarca si pana cand iti apare in partea de sus ca ai fost creditat pentru vizionarea acelei reclame, la unele site-uri dupa vizualizarea reclamei trebuie sa dai click pe o litera sau un numar care ti se va indica dintre un sir de litere sau numere pentru a-ti fi creditata acea reclama dupa ce s-a incarcat si ai stat timpul minim necesar, si astfel ai castigat usor primii tai bani pe net.
Dupa ce au trecut cele 30 de secunde si ai fost creditat pentru acea reclama dai Close la pagina si dai click pe alt anunt repetand secventa de mai sus, si tot asa pana se termina toate anunturile din ziua respectiva (deobicei pe acest tip de site-uri PTC ai circa 5 - 10 reclame de dat click in medie pe zi pe un singur cont ceea ce nu iti mai mult de cateva minute deaceea e bine sa ai cat mai multi referali, pentru ca ei vor fi baza castigurilor tale).
Urmatoarea zi iti vor aparea aceleasi anunturi sau altele in numar mai mic sau mai mare pentru care va trebui sa repeti procedura de mai sus.

Este FOARTE IMPORTANT sa apesi in fiecare zi pe reclame, daca nu vei face acest lucru intr-o zi, in ziua urmatoare nu vei castiga de pe urma clickurilor date de referalii tai in acea zi .

Plata ti se va face direct in contul tau paypal sau alertpay, ai posibilitatea sa iti retragi banii castigati oricand daca ai acumulat minimul de dolari in cont cerut de site-ul respectiv pentru retragere, cele recomandate mai jos au limita de retragere foarte mica.

Pe astfel de site-uri PTC, pentru fiecare click dat vei primi in medie $0,01 (1 cent) si $0,01 pentru fiecare click dat de prietenii, referalii adusi de tine.

Sa luam exemplu un site care plateste $0,01 pentru click-urile date de tine si $0,01 pentru click-urile date de referali:
- tu dai click la 10 reclame pe zi = $0,10
- ai 20 de referali care dau si click pe 10 reclame pe zi fiecare = $2,00
- castigul tau zilnic va fi = $2,10
- castigul tau saptamanal va fi = $14,70
- castigul tau lunar va fi = $63,00.
Si asta luand in calcul castigul doar de pe un singur site si avand doar 20 de referali. Castigul poate fi deci NELIMITAT. Cu cat ai mai multi referali cu atat castigurile tale vor creste semnificativ. Si acest lucru fara nici o investitie , poti face bani usor si constant doar in cateva minute zilnic pe net.

Ai posibilitatea la site-urile de mai jos de a inchiria referali ( iti vor creste considerabil castigurile ), de a da upgrade contului si astfel poti castiga maximul platit pe clickurile date de tine si pe cele date de referalii tai, poti primi mai multe reclame de dat click pe zi si multe alte facilitati.


In plus le-am selectionat pe cele mai serioase, cele mai sigure in privinta platilor la ora actuala, care au limita de retragere foarte mica pentru a le putea testa si voi, toate au plata instant adica daca ai atins suma minima limita de retragere ceruta de site si ai solicitat o plata, banii iti vor fi transferati imediat in contul tau de alertpay sau paypal.

Apasa pe imaginile de mai jos pentru ati crea azi un cont in cateva minute si a incepe sa castigi usor si rapid proprii tai bani pe net.
cont Standard: castigi $0,01 (1 cent) pentru fiecare dintre clickurile date de tine si $0,005 pentru fiecare click dat de referali, ai 4 reclame (ads)de dat click pe zi;
-daca dai upgrade pentru cont Golden: castigi $0,01 pentru fiecare din clickurile date de tine si $0.01 pentru fiecare click dat de referali, ai 9 reclame de dat click pe zi;
- esti platit instant daca soliciti cand ai acumulat minim $2 in cont, este cel mai apreciat si respectabil site PTC, are cel mai mare numar de membri activi, peste 2 000 000, trebuie sa astepti la acest site sa ai minim 100 de clickuri date de tine si 30 zile de activitate de la inregistrarea ta pentru ati fi luati in calcul referalii directi, si se merita cu siguranta sa lucrati cu acest PTC;

cum sa faci bani pe net

sâmbătă, 18 septembrie 2010

aparitia unor noi meserii

Revista Cariere publica in numarul din iunie o analiza despre cele mai noi meserii aparute pe piata muncii.
Apar tot mai multe ocupatii noi in IT, servicii, finante si banci. Deschizatorii de drumuri s-au vazut nevoiti sa invete din mers aceste meserii, din cauza faptului ca sistemul de educatie este cu ani-lumina in urma realitatilor economice. „Multe dintre meseriile actuale nici macar nu existau acum zece ani in acest domeniu. IT-ul, de exemplu, a cunoscut o evolutie spectaculoasa, inclusiv in ceea ce priveste comunicarea prin telefonie mobila”, afirma Florin Ochiana, HR Operations Manager, Lugera & Makler. Tot el spune insa ca meserii noi apar in aproape toate domeniile de activitate prin adaptarea celor vechi la transformarile prezente: „Clasicul reparator de aparate TV devine acum reparator (daca este posibil) de televizoare LCD, sau cu plasma, sau LED... Fireste ca e o gluma, dar se poate intampla”. In general, cunostintele de baza, urmate de specializare si instruire sau training teoretic si on the job sunt suficiente pentru a avea oameni care sa cunoasca noile meserii aparute, crede Ochiana.
„Conform tendintelor actuale, pregatim oameni pentru meserii care nu exista inca, dar care vor fi in viitorul apropiat”.
Unele joburi de acest tip nu au fost prinse in COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) care nu poate tine inca pasul cu toate schimbarile petrecute in ultimii ani, spune reprezentantul Lugera & Makler. „In marketing, de pilda, avem multe denumiri inca folosite ca atare in lipsa unei denumiri oficiale: Product Manager, Trade Manager etc. Un alt exemplu elocvent poate fi industria serviciilor, prin ceea ce se numeste externalizare, si unde intalnim tot felul de denumiri pentru care avem inca dificultati in a gasi echivalente romanesti (General Ledger etc.). Vorbesc aici despre externalizarea (outsourcingul) din domeniile - si aici folosim inca tot termenii din engleza - BPO-urilor sau SSC-urilor (Business Process Outsourcing si Shared Service Center

noi meserii aparute recent

filme noi

Nu fugiti ca nu vorbim de telenovele dar nici de Hollywood ca parca ne-am cam saturat. E bine sa vedem care mai e treaba si cu cinematorgraful de pe alte continente, iar cei din America Latina nu se descurca deloc rau. Cel mai bine s-a dezvoltat cinematografia in Mexic, Argentina si Brazilia. De fapt, cei mai “productivi” sunt mexicanii care au 3 mari regizori deventi celebri cam peste tot. (Guilermo del Toro, Alfonso Cuaron si Carlos Reygadas).

Cum nu prea avem acces asa usor la aceste locuri indepartate, singurul mod in care putem intra cat de cat in contact cu traditiile, cultura dar in special cu viata lor de toata ziua, e sa le citim cartile sau sa le vedem filmele. Stim deja ca in majoritatea tarilor din aceasta parte a lumii oamenii se cam lupta cu saracia iar criminalitatea este foarte ridicata. Mai stim ca au un spirit revolutionar, ca sunt foarte religiosi dar si extrem de creativi. Veti vedea ca aceste teme se regasesc destul de clar in filmele de mai jos. Toate filmele au subiecte extrem de serioase si veti vedea ca din lista aceasta lipsesc comediile. Nu pentru ca nu ar avea simtul umorului, ci pentru ca au lucruri mult mai serioase de spus, iar aceste subiecte nu prea pot fi tratate intr-o cheie comica. Majoritatea filmelor au castigat numeroase premii la festivaluri internationale.

Daca nu le-ati vazut inca, merita sa le dati o sansa . Acestea sunt dupa parerea mea unele dintre cele mai importante filme latino-americane din ultimii 10 ani:

Amores Perros (MEXIC) 2000– Alejandro Gonzalez Inarritu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cred ca nici Amores perros, primul film dintr-o trilogie a “mortii”, urmat de celebrele 21 grame si Babel. Toate cele 3 filme au la baza scenariile lui Guillermo Arriaga si seamana destul de bine ca si structura. Filmele urmaresc mai multe fire narative aparent fara legatura care ajung pana la urma sa depinda unele de celalte.

Teme sunt: iubire, tradare, razbunare. Un alt element comun este directorul de imagine al celor 3 filme, Rodrigo Prieto. Amores Perros a castigat 52 de premii printre care doua premii la Cannes si fost nominalizat la Oscar si la Goblul de Aur. Actorii care apar in acest film sunt: Gael García Bernal, Emilio Echevarría si Goya Toledo. Anul acesta Inarritu ca regizat un nou film, Biutiful pe care il asteptam cu nerabdare si la noi.


Cidade de Deus /City of God (BRAZILIA) 2002

Celebrul film brazilian este o ecranizare a unui roman scris de Paulo Lins. Fernando Meirelles si Katia Lund ne introduc in lumea favelelor braziliene unde crima organizate e la ordinea zilei iar supravieturiea pare un joc de noroc. Filmul a castigat 55 de premii internationale si a fost nominalizat la Oscar si la Globul de aur. Acest film i-a deschis lui Meirelles portile si i s-a oferit ocazia sa regizeze alte doua filme devenite intre timp la fel de celebre: The Constant Gardener si ecranizarea dupa romanul lui Jose Saramago Blindness.



El labirinto del fauno/Pan’s Labyrinth (MEXIC) 2006
Chiar daca a regizat doar 7 filme, Guilermo del Toro este deja o legenda in viata. In ultima vreme l-a preocupat mai mult cariera de producator , numele lui aparand pe genericul unor filme ca “The Orphanage”, Splice”, Biutiful”. Dar regia este activitatea lui de baza, si pe langa filme precum Mimic, Hellboy, Blade II, a regizat si unul care i-a adus celebritatea si 3 premii Oscar, Pan’s Labyrinth. Actiunea filmului nu se petrece in Mexic, ci in Spania in timpul razboiului civil iar povestea are atat tenta fantastica cat si istorica. Rolul principal este jucat de Ivana Baquero care avea pe vremea aceea 12 ani. Filmul a castigat 3 premii Oscar si inca alte 68 de premii si 58 de nominalizari!



Y tu mamá también (MEXIC), 2001

O drama cu accente romantice despre doi adolescenti mexicani care pornesc intr-o calatorie insotiti de o femeie matura. Un road trip plin de aventuri in care vor cunoaste iubirea si prietenia. Filmul este regizat de Alfonso Cuaron iar actorii sunt Diego Luna, Gael García Bernal si Ana López Mercado. A castigat 33 de premii si a fost nominalizat la Oscar. Si asta a fost doar inceputul succesului. Pentru ca Alfonos Cuaron a avut mai regizat alte filme care i-au adus celebritatea internationala si pe care sigur le-ati vazut deja – Harry Potter and the Prisoner of Azkaban si Children of men.

CARANDIRU (BRAZILIA/ARGENTINA), 2003

Inspirat dupa un caz real, filmul ne poarta prin lumea dura si pestrita a celui mai mare peniteciar din America Latina – Carandiru, unde in 1992 a avut loc un mascaru in care au murit 111 prizonieri ucisi de politie. Filmul a avut parte de 12 premii si 16 nominalizari. Brazilianul Hector Babenco a mai regizat filme care i-au adus faima internationala precum: Kiss of the Spider Woman (film premiat cu Oscar) si Pixote.


Whisky (URUGAY) 2004
Aceasta coproductie Argentina-Germania- Spania- Uruguay, este o tragicomedie in regia lui Juan Pablo Rebella si Pablo Stoll despre doi oameni instrainati care se apropie printr-o conjunctura ciudata si care pretind ca sunt un cuplu casatorit doar de dragul unor rude venite in vizita. Filmul a castigat un premiu la Cannes plus multe altele. La noi a intrat in competitia TIFF 2005 unde a castigat premiul Transilvania Trophy. Chiar daca actiunea se desfasoare greoi pe alocuri, filmul e ca un whiskey bun, merita savurat pe indelete si incercat si cu alta ocazie.


DIARIOS DE MOTOCICLETA/The Motorcycle Diaries (ARGENTINA) 2004

Filmul se bazeaza pe jurnalele lui Che Guevara care in 1950, la varsta de 23 de ani a facut o calatorie spectaculoasa care i-a schimbat viata. Este vorba de o calatorie cu motocicleta in care a strabatut o mare parte din America de Sud. Filmul este regizat de brazilianul Walter Salles, iar celebrul revolutionar este interpretat de la fel de celebrul actor mexican Gael García Bernal. Si acest film a castigat peste 20 de premii printre care un Oscar.


Nueve Rienas /Nine queens (ARGENTINA)2000

Un film de actiune cu accente comice dar destul de comercial, despre doi hoti care vor sa puna mana pe un timbru rar care ii poate aranja pentru tot restul vietii. Actiunea are loc in capitala tangoului dar Fabián Bielinsky ne prezinta un Buenos Aires destul de realist si dur, lipsit de atmosfera boema pe care ne-o imaginam. Nueve Reinas poate concura cu succes cam cu orice film de actiune american. Poate tocmai de aceea, a si castigat 21 de premii si a avut alte 8 nominalizari.

La Teta Asustada/ THE MILK OF SORROW (PERU) 2009

Claudia Llosa, nepoata lui Mario Vargas Llosa a regizat doua filme superbe (MADEINUSA si The MILK OF SORROW) care par rupte din romanele lui Gabriel Garcia Marquez. Pornind de la realitatea istorica, ea a creat niste povesti la limita fantasticului, a inventat orase si traditii incredibile si personaje pe care cu greu le poti uita. The milk of sorrow este primul film peruan care a fost nominalizat la Oscar si care a castigat Ursul de Aur la festivalul de film de la Berlin. Plus alte 11 premii. Actiune se desfasoara intr-o perioada politica instabila in care femeile au cazut victimele unor abuzuri extrem de violente.

Teama lor s-a transmis si la urmatoarea generatie care incearca acum cu greu sa depaseasca socul psihologic. In afara de povestea halucinata, si de imaginea superba filmul mai are un mare atu: protagonista, Magaly Solier actrita cu fizionomie interesanta si ciudata care a jucat in ambele filme ale Claudiei.


LA NINA SANTA/THE HOLY GIRL (ARGENTINA) 2004

Al doilea film regizat de o femeie din acest top este La Nina santa. Argentinienii sunt foarte mandri de Lucrecia Martel , regizoarea care a castigat 21 de premii internationale si a fost de nominalizata doua ori la Cannes pentru filme precum The Headless Woman, si The Swamp. La Nina Santa este o drama despre o adolescenta (María Alche) care isi descopera puterea sexuala si care duce o lupta interioara pentru a-si pastra inoncenta si credinta. Lucrecia Martel semneaza si scenariul si producatorul executiv al filmului este Pedro Almodovar.



LA NANA/THE MAID (CHILE) 2009
Filmul care m-a impresionat cel mai mult anul aceste este drama chiliana LA NANA (The Maid). Sebastián Silva ne arata diferentele de clasa sociala si ne face partas la viata de zi cu zi a unei servitoare aflate in serviciul unei familii de mai bine de 20 de ani care este nevoita sa lupte pentru a-si pastra pozitia privilegiata. Filmul a fost nominalizat la Globurile de Aur si a castigat 24 de premii printre care si Marele Premiu la Festivalul de Film de la Sundance.

Cei care au ajuns anul trecut la Tiff au putut vedea filmul unde actrita principala Catalina Saavedra a castigat premiul pentru cea mai buna interpretare feminina. Si pe buna dreptate, pentru ca prestatia ei este absolut fabuloasa. Potrivit National Board of Review of Motion Pictures acesta este unul dintre cele mai bune filme straine din 2009.


SILENT LIGHT (MEXIC) 2007

Chiar daca inca experimenteaza si nu si-a format un stil definit, Carlos Reygadas se afla pe lista mea de regizori “promitatori”. Mexicanul a regizat 3 filme foarte diferite, cu care a atras atentia criticilor de pretutindeni – Batalla en el cielo, Japon si Silent Light. Filmele pot parea putin cam pretentioase si mai greu de vizionat, in special datorita subiectele controversate si a sexualitatii dubioasa. Foloseste foarte des actori neprofesionisti si cam toate filmele sale socheaza intr-un fel sau altul. Silent Light este cel mai “light” film al sau dar chiar si asa nu este recomandat tuturor. Actiunea se concentreaza in jurul unui om casatorit si foarte religios care se indragosteste de o alta femeie. El si familia fac parte dintr-o comunitate religioasa numita mennonite care are regulile foarte stricte. Filmul a castigat 29 de premii, printre care premiul Juriului la Festivalul de film de la Cannes.


Cate ati vazut din ele? Si care v-au trezit interesul?

vineri, 17 septembrie 2010

polimerii

Emergence of polymers in the beginning of the 19th century ushered a new era of research with a new option of using the natural fibers in more diversified fields. At the same time interest in synthetic fibers, because of its superior dimensional and other properties gained popularity and slowly replaced the natural fibers in different applications. However, change in the raw material and production of synthetic composites required a large quantum of energy and quality of environment suffered because of the pollution generated during the production and recycling of these synthetic materials. This has once again drawn the attention towards natural fibers due to their distinct advantages. Thus, the renewed interest in the natural fibers has resulted in a large number of modifications to bring it at par and even superior to synthetic fibers. Because of such tremendous changes in the quality of natural fibers, they are fast emerging as a reinforcing material in composites. Considering the high performance standard of composite materials in terms of durability, maintenance and cost effectiveness, applications of natural fiber reinforced composites as construction material in creating built environment holds the enormous potential and are critical for achieving sustainability.
Natural fibers found to have extensive applications in building and civil engineering fields. In case of synthetic fiber based composites, despite the usefulness in service, these are difficult to be recycled after designed service life. However, natural fiber based composites are environment friendly to a large extent. Though hydrophilic character of natural fibers would leads to composites with weak interface but pretreatments of natural fibers are aimed at improving the adhesion between libers and matrix. In pretreatments, either hydroxyl groups get activated or new moieties are added that can effectively interlock with the matrix (1-11).
NATURAL FIBERS: STRUCTURE, PROPERTIES, AND APPLICATIONS

joi, 16 septembrie 2010

arts

Marcus Verhagen: You regularly use the format OF THE INTERVIEW IN YOUR WORK, for instance in pieces like The Casting, 2007, and Spielberg's List, 2003. Can you say a bit about how it works for you?
Omer Fast: I don't always start a work with interviews but the interview is one possibility. When I sit at home and have ideas, very often they're contingent on some encounter and on seeing how an idea is activated by people who can start a dialogue with me about it. I've never been happy just making work at home or in the studio--that always feels to me like a navel-gazing pursuit--so there is a collaborative aspect to what I do, and that aspect doesn't necessarily stop with the interview.
[ILLUSTRATION OMITTED]
MV: That collaborative dimension is something that your work has in common with other forms of production, like film and TV, and you occasionally refer to reality TV in your use of the confession, for instance, as well as to the news media and, of course, to fictional productions. Can you talk about how you position yourself in relation to those forms?

ce ziceti de catalin botezatu

Cătălin Botezatu are o nouă relaţie de care este foarte mândru şi pe care are de gând să o păstreze cât mai mult timp. Designerul recunoaşte că încă mai ţine la fosta lui iubită, Bianca, însă spune că nu există niciun fel de comparaţie între ea şi noua femeie din viaţa lui. "Stau bine cu dragostea pentru că nu am avut niciodată probleme de genul ăsta. Violeta este una din pasiuni

rusine

Astazi si-a inceput activitatea un blog de dezvaluiri. Pare ca are surse apropiate si credibile, nu ca ale altora, departate si inventate . Primul subiect e foarte interesant. P.S. Eu va recomand sa-l urmariti si de azi inainte pentru ca sunt convins ca vor aparea lucruri spectaculoase acolo. Eu ...

sf

Leonardo DiCaprio este Dom Cobb, un hoţ desăvârşit, un adevărat artist în domeniul revoluţionar al extracţiei, adică al furtului de informaţii preţioase din minţile celor care dorm. Rara abilitate a lui Cobb l-a transformat într-o achiziţie inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în acelaşi timp să piardă tot ceea ce era important pentru el. Dar acum Cobb are o nouă şansă să redobândească ce a pierdut. O ultimă sarcină i-ar putea reînapoia viaţa pierdută dacă reuşeşte un lucru imposibil: nu furtul unei informaţii, ci inserarea ei în mintea cuiva. Bineînţeles, miza este atât de importantă, încât Cobb se va trezi ţinta unui misterios adversar care nu se va în lături de la nimic pentru a-l împiedica pe el şi echipa lui de specialişti să-şi ducă misiunea la îndeplinire. ...

iron man2

Lumea întreagă ştie că inventatorul miliardar Tony Stark este supereroul Iron Man. Guvernul, presa şi chiar publicul fac presiuni asupra genialului inventator pentru ca acesta să-şi doneze imbatabila armură oamenilor de ştiinţă ai armatei, dar lui Tony îi este teamă că revoluţionara tehnologie va ajunge în mâini greşite. Cu Pepper Potts şi James Rhodes alături, Tony creează noi alianţe şi se confruntă cu distrugătoare noi forţe, printre care criminalul Vanko, dar şi fabricantul de arme Justin Hummer. ...

sa vorbim

Arta Conversaţiei, un roman cu adevărat savuros, o lume aproape radiografiată în întregul ei, o conversaţie în doi despre viaţă. Ileana Vulpescu a reuşit să mă facă să o citesc de mai multe ori, însă nici o scriere a sa nu m-a fascinat precum Arta Conversaţiei şi asta probabil pentru că viaţa unei femei, a Sânzienei Hangan, nu este una obişnuită.
Aici vorbim cu adevărat despre o radiografie crudă a sufletului unei femei doctor, o fiinţă sensibilă, mereu îndrăgostită de bărbaţii dimprejurul ei, o femeie care s-a legat de un scriitor din dragoste oferindu-i acestuia un copil frumos (Maria) şi care atunci când a trebuit să îşi calce mândria şi să-şi lase bărbatul să plece a făcut-o. În Arta Conversaţiei nu avem un stereotip de femeie, dimpotrivă, avem parte de o femeie puternică, crescută de o mamă cultă, trecută prin durere şi lacrimi care încearcă să-şi crească copilul drept şi sincer.
Sânziana Hangan se reîntoarce acasă într-o zi şi întâlneşte o veche iubire de o vară, un om cu care a făcut-o pe Ana şi căruia îi povesteşte simplu viaţa sa. Avem parte aici de imagini haotice, amintiri din copilărie presărate cu regrete pentru iubiri neîmplinite şi nemărturisite, revenirea la mama mereu alături şi povestea iubirii sale cu primul ei soţ. Practic această femeie nu ştie să practice ura, fiind un ideal moral, o Venus alcătuită din cărţi, o intelectuală care nu se lasă călcată în picioare de sistem şi luptă pentru dreptate. Ignoră cu simplitate bârfa, micile şicanele de salon şi aluziile colegilor medici. Ea ajunge doctor prin forţe proprii, prin învăţătură, iar educaţia copiilor ei o face singură după o metodă deja cunoscută: mama sa, Smaranda Hangan.
Ce m-a fascinat la acest roman a fost faptul că a fost scris în perioada comunistă, încă o scriitoare remarcabilă, una care poate fi aşezată alături de Anişoara Odeanu sau Cella Serghi sau Mihail Sebastian şi Radu Tudoran. Pentru mine sunt cu adevărat “epoca de aur” întrucât scrierile lor sunt sincere, pline de viaţă şi mai mult chiar, fiecare roman de atunci poate fi recitit în orice perioadă a vieţii, reuşind să te bucure cu adevărat. Şi câte romane se pot bucura de această apreciere?
O altă fascinaţie asupra Artei Conversatiei este faptul că s-a citit relativ uşor în ciuda înşiruirii de amintiri sporadice ale Sânzienei Hangan. Iar modul de a scrie este personal, cald şi ajungi să simţi fiecare întâmplare nefericită prin care s-a călit această fetiţă, ajunsă acum femeie în floarea vârstei. Finalul romanului este unul neaşteptat, dar desigur fericit, fapt ce o să-l descoperiţi şi dumneavoastră dacă vă încumetaţi să citiţi un roman de 520 de pagini. M-am regăsit în această femeie unică de multe ori, am râs şi am plâns cu ea, am savurat fiecare imagine plină de dragoste cu privire la un bărbat, am înţeles fiecare alegere înţeleaptă. Este cu adevărat o femeie extraordinară. Şi mai mult, Ileana Vulpescu a reuşit să creeze un personaj incoruptibil într-o perioadă coruptă, reuşind să vorbească simplu despre o stare de fapt: corupţia.
Arta Conversaţiei este un roman pe care-l recomand cu căldură oricărui cititor dornic de a cunoaşte o lume trecută, o lume a doctorilor care poate fi sau nu cunoscută publicului, o lume întreagă. Este unul dintre acele romane pe care l-am lăsat cu greu din mână şi pe care l-am aşezat cu grijă în bibliotecă până la următoarea întâlnire. Cu ocazia aceasta urez doamnei Ileana Vulpescu un călduros “La mulţi ani!”, chiar dacă ziua acesteia a trecut (21.05.2007). Vă iubim şi vă citim cu drag!
O recenzie de: Cristina Teodorescu
Cumpără cartea